La Festa per La Vella IV: Tres Entrades i una processó

Tot i que en grups reduïts, La Primitiva participa de forma activa el Dia de les Entrades

PMB. Tal com es preveia, la jornada de les Entrades va estar totalment atapeïda per complir els compromisos de la capitania i alferesia cristianes, i a la tarda, amb l’Esquadra del Mig de la Filà Judíos. A les nou del matí, la banda dividida en dos grups, ja era citada al pati del col·legi Sant Vicent perquè puguessin assajar les obres a la fi de que els ballets donaren un últim toc a les seves coreografies.

Moment d’El Diví pel matí amb la Coral Voces Blancas de Alcoy (Foto: Julia Martínez)

La capitania cristiana a càrrec de la Filà Creuats personificada en Jesús Mullor amb l’emblema de la Crucis Petra arrancava a les 11 h. al punt del Partidor. Un grup de la banda va interpretar El Diví, de Francisco Valor Llorens, aquesta vegada, juntament amb les Voces Blancas de Alcoy; i el segon grup Maisabel, del mateix autor. Recordem que la marxa del capità és també del nostre director titular, Crucis Petra, la qual malgrat ser estrenada al concert de Rams, va ser interpretada per la Unió Musical Contestana. La Primitiva va tornar a participar (en grup reduït) al ballet de Carmina Nadal amb la peça Sàtira que forma part de la Suite Alcodiànima, també de Valor Llorens. En aquesta ocasió, la peça va ser estrenada en concert per la Unió Musical Contestana, mentre que al carrer, va ser La Primitiva la que va realitzar la comesa.

Una vistosa Esquadra del Mig dels Judíos amb La Primitiva acompanyant-los (Foto: Dulce Santonja)

Després d’un descans a la seu d’Apolo, en què alguns membres voluntaris de la banda van poder reposar forces, arribava el torn del bàndol moro. En aquesta ocasió, actuava a l’Esquadra del Mig de la Filà Judíos juntament amb el Grup de Dolçainers i Tabaleters La Cordeta interpretant Uzúl el-m’sèlmin, de Camilo Pérez Monllor, marxa mora que es va poder escoltar tres vegades a la desfilada de la mitja lluna interpretat per altres bandes en versions Musescore. Després de diversos mesos de sequera, una inoportuna pluja va fer acte de presència encara que només van ser uns minuts, quedant afortunadament en mera anècdota.

El Dia de Sant Jordi, La Primitiva esperava la imatge del Sant Patró i les autoritats a la Placeta del Fossar per acompanyar-los en processó als sons de dues marxes, La madrugà, d’Abel Moreno, i Alcoy llora, del recordat Amando Blanquer que només es va interpretar en una ocasió. Aquest acte solemne va finalitzar cap a les deu de la nit amb un espectacular castell de focs. (Moltes gràcies a Jorge Donet, Julia Martínez i Dulce Santonja per la seua aportació fotogràfica)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: